Banengeruchten bij ABN Amro

eFC logo

ABN Amro medewerkers die naar andere banken vertrekken sinds de verkoop aan RBS, een nieuwe trend?

De ING Groep laat in een uitgekomen mededeling weten dat Gerbrand ter Brugge, voormalig hoofd Nederlandse en Europese aandelen bij ABN Amro per 1 april hoofd aandelen Benelux wordt bij de ING. Ook onthult de bank dat Maurits Duynstee, voorheen managing director corporate finance bij ABN AMRO, vanaf 1 april het nieuwe hoofd corporate finance ING Nederland wordt.

Nuchter

Sinds ABN Amro afgelopen zomer voor zeventig miljard euro is overgenomen door Royal Bank of Scotland, blijven geruchten de ronde doen op de banenmarkt. Consultant Banking & Finance Kasper Pruijsen van Ebbinge heeft ze ook gehoord. 'Er zijn enkele bankiers overgestapt van ABN naar ING én Rabo Securities.' Maar opvallend noemt hij de verschuivingen niet. 'Het zijn er op dit moment niet veel meer dan normaal.'

Hij voegt daar nuchter aan toe: 'Maurits Duynstee heeft in het verleden ook al voor ING gewerkt.' Pruijsen houdt wel een slag om de arm: 'Het zou kunnen dat, na de uitbetaling van de bonussen, de echte verschuivingen op gang komen.'

Voorlopig onrustig

Consultant Annelies Pruik van Yer ziet wel hoe een groot aantal 'global' functies bij ABN zijn geschrapt. Pruik: 'Bijvoorbeeld de Global head of Recruitment, maar uiteraard ook de niveaus daaronder. En', weet ze, 'er zijn een aantal mensen zelf vertrokken die zich niet kunnen vinden in de verandering of de ontwikkelingen om andere redenen niet willen afwachten.' Volgens Pruik komen deze mensen veelal gemakkelijk aan een baan, vaak bij andere banken.

Pruik: 'Het integratieplan ligt nu ter beoordeling bij de Nederlandsche Bank. Over ongeveer een maand zal duidelijk zijn wat de plannen gaan worden.' Rondom de voormalige ABN Amro zijn de geruchten voorlopig niet van de lucht.

Popular job sectors

Loading...

Search jobs

Search articles

Close
Loading...