De voordelen van een bonus in aandelen

eFC logo

Wat geeft het als meer dan zeventig procent van je bonus in aandelen wordt uitgekeerd die de komende drie jaar niet te verhandelen zijn?

Als je zo'n gelukkige bent, zijn hier een paar gedachtes om je hart aan op te halen:

· Je zult toch niet in staat zijn het geld in een keer op te maken. Je zult zelfs niet in staat zijn om het in de komende jaren op te maken, wat alleen maar gunstig is. Daarna zijn de huizenprijzen zover gezakt dat de aankoop van een klein landhuis of een bed-sit in Balham binnen handbereik is.

· Je zult toch niet in staat zijn van baan te wisselen. Tenzij je iemand vindt die jou wil en kan uitkopen, kom je niet in de verleiding om een nieuwe baan te zoeken in de nabije toekomst - denk dus aan de tijd die je bespaart op het opstellen van CV's en het bellen met headhunters.

· Je zou nog eens flinke winsten kunnen boeken. Het belangrijkste is dat de koers van de verkregen aandelen waarschijnlijk alleen maar stijgt - een aandeel Merrill Lynch wordt nu verhandeld tegen $56, een daling ten opzichte van de $98 in januari, en UBS wordt verhandeld tegen $55, een daling van $81 in juni. De oude geit van vandaag, kan zich ontpoppen tot de gouden gans van morgen.

Dip en herstel

Bankveteranen schijnen deze mening te delen, in ieder geval op het laatste punt. Een oud-executive van Merrill vertelde in de New York Post over de aandelen Thain "die bijna zeker home runs zijn voor wie ze in de afgelopen drie tot vijf jaar heeft gehouden. De aandelen gaan door een vijfjarige dip van neerwaartse beursen en als deze zich weer herstellen, kunnen de aandelen verdubbelen in waarde."

Bent u het daarmee eens? Is een aandelenbonus reden voor een feestje? Of is het juist een reden om het bankwezen te verlaten en een beroep te kiezen dat echt geld uitkeert?

Popular job sectors

Loading...

Search jobs

Search articles

Close
Loading...