Discover your dream Career
For Recruiters

Procesmanager Klantprocessen

Rabobank Utrecht, Netherlands
Posted 2 days ago Permanent Competitive
Procesmanager Klantprocessen
Job Title
Procesmanager Klantprocessen

Job Description

Met jouw hulp blijven we onze processen verbeteren voor de domeinen Financieren, Betalingsverkeer en Robotics, Verzekeren & Vermogensopbouw (RVV). Hiermee ondersteunen we meer dan 40.000 collega's wereldwijd. Je gaat werken in het domein dat het beste bij jouw ambities & ervaring past.

Nieuwsgierig waar je als Procesmanager aan werkt? In deze video vertelt een van onze collega's meer over de dagelijkse impact die zij maakt bij betalingsverkeer.

Jij & jouw functie

Jij leert onze end2end-processen uit de operations door en door kennen. Je bent in control van verbeteringen en inspireert concreet verbeterpotentieel te identificeren. Dit doe je aan de hand van datagedreven analyses en door goed te luisteren naar de klant. Natuurlijk werk je vervolgens ook mee aan de realisatie van de door jou voorgestelde verbeteringen.

Als Procesmanager ga je vanuit jouw expertise samen met de collega's in je team aan de slag met processen in de breedste zin van het woord. Je kent het Lean Systeem en bent expert in het toepassen van een of meerdere elementen hiervan.

Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? Denk aan proces achter het aanvragen van een betaalrekening. Charlotte vertelt je graag meer in deze video.

Feiten & cijfers
 • Wereldwijd zijn er meer dan 43.000 Rabobank-collega's die gebruik maken van de processen waar jij (mede) verantwoordelijk voor bent
 • Minimaal 32 uur per week
 • Kennisdeling & vakontwikkeling met 450 andere procesmanagers binnen het virtuele Chapter Procesmanagement

Even voorstellen

Financieren: Financieren is de kurk waar de bank op drijft. Binnen Financieren Particulieren werken alle procesmanagers die zich bezighouden met hypotheken, bij Financieren Bedrijven werken alle procesmanagers die zich bezighouden met de zakelijke financieringsprocessen. Samen brengen wij de klant- en medewerkersreis voor onze (potentiële) nieuwe klanten en voor onze ruim 1 miljoen bestaande klanten naar een steeds hoger niveau! We ontwerpen de processen voor het digitaliseren en automatiseren van de klant- en medewerkersreizen en waar dat niet kan, zorgen we voor een excellente uitvoering door de processen continu te verbeteren inclusief de inzet van robots en andere innovatieve procesmanagementtechnieken.

Betalingsverkeer: Betalen is de basis van het financiële verkeer. Of het nu om een rekening, het betaalmiddel (bijv. de pas of je telefoon), de transactie zelf of het afdekken van het bijkomende risico (trade en valuta) gaat; het gebeurt allemaal bij betalingsverkeer. Elke dag weer werken wij met elkaar aan een stabiel, efficiënt en veilig betalingsverkeer. We proberen bestaande processen steeds weer een beetje beter te maken en zijn daarnaast de motor voor productverbeteringen én de implementaties hiervan. Omdat onze producten nauw verweven zijn met andere producten binnen de bank, is ons speelveld groot en complex. Houd je ervan je vast te bijten in complexe materie of juist in stakeholdermanagement? Dan is dit jouw plek binnen de bank!

Robotics, Verzekeren & Vermogensopbouw: De teams van Vermogensopbouw en Verzekeren zijn de kleinste van de drie. Bij ons zijn de ketens van de lokale bank naar Operations en Tribe overzichtelijk. Hierdoor kun je, als je het goed aanpakt, snel mooie resultaten neerzetten. Je hebt bij ons veel autonomie en vrijheid om je in het stakeholderveld te begeven. De rol is breed; we zijn te klein om je heel erg op één specifiek onderdeel van het vak te kunnen ontwikkelen. Wij zoeken alleskunners.

Top 3 verantwoordelijkheden
 • Als ervaren Procesmanager ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor de end2end-processen en zorg je voor de realisatie van verbeteringen
 • Vanuit je eigen expertise (Financieren, Betalingsverkeer, RVV) draag je bij aan de doelstellingen binnen jouw domein
 • Je hebt een belangrijke taak als coach voor Junior Procesmanagers

'Ik lever dagelijks een bijdrage aan het vernieuwen en verbeteren van de processen voor onze zakelijke financieringen. Iedere dag is anders, de ene dag spreek ik met de ontwikkelaars van nieuwe systemen en de andere dag spreek ik met de gebruikers van die systemen. Vervolgens ontwerp en implementeer ik het proces. Deze veelzijdigheid in mijn functie zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk ga.'

Jenny de Werd, Procesmanager Financieren Bedrijven

Samen bereiken we meer dan alleen

We geloven in de kracht van verschillen. Juist door de verschillen van mensen te combineren worden we een nog betere bank. We zijn dan ook benieuwd naar wat jij toevoegt als Procesmanager binnen de Rabobank.

Samenwerken is onze werkwijze als gedreven professionals binnen de Rabobank. Over de Rabobank gesproken, we zijn een Nederlandse bank, actief in 38 landen voor onze ruim 9,5 miljoen klanten. Met deze klanten, onze leden en partners werken we zij aan zij aan een wereld waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft. Dichter bij huis werken we aan een land waarin gelukkige mensen wonen, werken en ondernemen.

Jij & jouw talent
 • Een HBO/WO-diploma
 • Minimaal Lean Green Belt (Black Belt/Six Sigma is een pré)
 • Meer dan 3 jaar ervaring met het inrichten en ontwerpen van complexe (financiële) processen
 • Storytelling: inspireren met jouw verhaal
 • Collaborating: stimuleren van samenwerking
 • Complex problem solving: gericht op de oplossing
 • Ervaren in stakeholdermanagement

Dit bieden we jou
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. We zijn op zoek naar medior (schaal 8) en senior (schaal 9) Procesmanagers.
 • Dertiende maand en 8% vakantiegeld
 • Veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, hiervoor krijg je je eigen ontwikkelbudget
 • Een combinatie van thuiswerken en op kantoor #LI-Hybrid.

Dit is een selectie van de arbeidsvoorwaarden voor een Procesmanager op basis van een 36-urige werkweek. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rabobank.jobs/nl/arbeidsvoorwaarden.

Jij & het sollicitatieproces

Deze vacature staat doorlopend open. De reacties op deze vacature worden gedeeld binnen alle bovengenoemde domeinen om voor jouw de best passende plek te vinden. Heb je een specifieke voorkeur voor een bepaalde domein? Geef die voorkeur dan duidelijk aan in je motivatiebrief.
 • Bij inhoudelijke vragen over deze functie: Aïcha Dami, Lead Resourcing Procesmanagement, via Aicha.Dami@rabobank.nl.
 • Vragen over het werken bij de Rabobank en de procedure: Charlotte Dullaert, Corporate Recruiter, via Charlotte.Dullaert@rabobank.nl.
 • Gesprekken vinden plaats via een videocall
 • De antwoorden op veelgestelde vragen vind je op https://rabobank.jobs/nl/veel-gestelde-vragen/
 • Een beoordeling van de betrouwbaarheid behoort tot de procedure
 • We respecteren jouw privacy.
Job ID  JR_00107151
More Jobs From Rabobank
Rabobank
Procesmanager Employee Journeys
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
Rabobank
Productmanager CDD Modellen & Solutions
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
Rabobank
SAAS Autorisatiespecialist
Rabobank
Utrecht, Netherlands
10 hours ago Full time Competitive
Rabobank
Quality Checker TM Financial Economic Crime (FEC)
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
Rabobank
Risk & Control Partner Tribe Verzekeren & Pensioen
Rabobank
Utrecht, Netherlands
10 hours ago Full time Competitive
Rabobank
Data Management Steward
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
Rabobank
FEC Teamlead CDD Higher Risk Customers Networks
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
Rabobank
Junior Management Assistent
Rabobank
Utrecht, Netherlands
9 hours ago Full time Competitive
Rabobank
Senior FEC TM Analist
Rabobank
Utrecht, Netherlands
1 day ago Full time Competitive
Rabobank
Senior Business Analyst Tribe Housing
Rabobank
Utrecht, Netherlands
2 days ago Full time Competitive

Boost your career

Find thousands of job opportunities by signing up to eFinancialCareers today.
More Jobs Like This
Rabobank
Procesmanager Employee Journeys
Rabobank
Utrecht, Netherlands
Rabobank
Productmanager CDD Modellen & Solutions
Rabobank
Utrecht, Netherlands
Rabobank
SAAS Autorisatiespecialist
Rabobank
Utrecht, Netherlands