For Recruiters

(Senior) financieel-economisch beleidsmedewerker

Rijksoverheid
The Hague, Netherlands
Posted 26 days ago Remote Permanent €3k - €5k

(Senior) financieel-economisch beleidsmedewerker
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Hoe ontwikkelen de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen en kinderopvang zich in deze krappe arbeidsmarkt? En hoe zorgen we voor een coulanter beleid bij fraudebestrijding en terugvordering van uitkeringen, terwijl we ook de kosten van onze sociale zekerheid beheersen? Vraagstukken die jij als (senior) financieel-economisch beleidsmedewerker voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag helpt beantwoorden. Hou jij van grasduinen in cijfers en het opstellen van mooie berekeningen, maar sta je ook graag midden in de dynamiek van actuele discussies? Dan is dit jouw perfecte baan!

De afdeling Verzekeringen en Werk is verantwoordelijk voor de financiële ramingen van uitkerings- en arbeidsmarktregelingen. Op basis van onder andere actuele informatie over gerealiseerde uitgaven en de economische vooruitzichten van het Centraal Planbureau berekenen we hoeveel deze regelingen de komende jaren naar verwachting kosten. Denk daarbij aan de uitgaven aan de Algemene Ouderdomswet (AOW), de Werkloosheidswet (WW), de kinderopvangtoeslag en diverse verlofregelingen. Ook wanneer het beleid rondom deze regelingen verandert, berekenen wij de financiële gevolgen daarvan. Binnen de afdeling hebben we deze werkzaamheden verdeeld, waarbij iedereen verantwoordelijk is voor een of meerdere regelingen.

Hoewel je soms een aantal dagen volop ramingen maakt, is dat slechts een deel van je werk. Daarnaast sta je in nauw contact met de beleidsdirectie en uitvoeringsorganisaties zoals het UWV en de Sociale Verzekeringsbank die verantwoordelijk zijn voor het maken van nieuw beleid voor de regelingen die binnen jouw werkzaamheden vallen. Je denkt actief met hen mee over de ontwikkeling van nieuw beleid, waarbij je adviseert over de doelmatigheid en de betaalbaarheid. Dat doe je ook over de manier waarop nieuw beleid gefinancierd kan worden, of hoe besparingen te realiseren zijn. Verder heb je intensief contact met de Inspectie der Rijksfinanciën bij het ministerie van Financiën, de schatkistbeheerders van de Rijksoverheid. Voor hen ben jij het eerste aanspreekpunt voor de regelingen waar jij je mee bezighoudt.

Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid voor de beleidsdossiers waar jij vanuit de directie Financieel-Economische Zaken aan werkt. Je zit ook bij de minister aan tafel wanneer de financiële aspecten van het beleid aan bod komen. Wanneer er meerdere voorstellen liggen voor nieuw beleid, dan adviseren we als directie samen de minister over de keuzes die zij moeten maken. Zo draag je volop bij aan de actuele beleidsvraagstukken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie
Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen.

Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen

  • Je hebt wo-niveau en enkele jaren relevante werkervaring.
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met cijfermatig werk.
  • Je hebt affiniteit met politiek-maatschappelijke vraagstukken.
  • Je gaat oplossingsgericht te werk, waarbij je snel de juiste informatie weet te verzamelen.
  • Je hebt een proactieve werkhouding.
  • Je durft vasthoudend te zijn, met behoud van een goede samenwerkingsrelatie.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11, schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5825,02  bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 11/12 van de CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.825 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden. Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie uitsluitend in via hrmwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren met behulp van het sollicitatieformulier via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Solliciteren?
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande solliciteerknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Job ID  20224073
More Jobs Like This
Finalyse
Business/Data Analyst
Finalyse
Amsterdam, Netherlands
Gemeente Grimbergen
Diensthoofd Invorderingen (B1-B3)
Gemeente Grimbergen
Grimbergen, Belgium
Banque Nationale de Belgique
Financieel analist(e) (V/M/X) - Master
Banque Nationale de Belgique
Brussels, Belgium
Skillfinder International
Ingenieur informatiebeveiliging (Rode Team)
Skillfinder International
Brussels, Belgium
Metis Search
PE Associate Entrepreneurial SME Fund
Metis Search
Amsterdam, Netherlands