Rulewriter Fraude Onderzoek & Operations Rulewriter Fraude Onderzoek & Operations …

ING
in Den Helder, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
ING
in Den Helder, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
Rulewriter Fraude Onderzoek & Operations
ING helpen om klantverwachtingen te overtreffen als Rulewriter

Het laatste waar onze klanten op zitten te wachten, is fraude en misbruik bij het bankieren. Daarom werken we bij ING Bank elke dag hard om dit te voorkomen. ING probeert voorop te lopen als het gaat om (technologische) innovaties voor nog veiliger bankieren. En worden klanten toch het slachtoffer van fraude of misbruik, dan zetten wij alles op alles om de klant goed te helpen, ongemak tot een minimum te beperken en meldingen snel te onderzoeken. Daarbij is ons belangrijkste doel klanten iedere keer weer in positieve zin te verrassen.
Om onze klanten en ING nog beter te beschermen tegen fraude of misbruik zijn wij binnen Fraud Investigations & Operations op zoek naar een nieuwe collega Rulewriter.

Wat je gaat doen
Als Rulewriter heb je een sleutelrol in het optimaliseren van Fraudedetectie binnen Fraud Investigations & Operations. Dit doe je door actuele fraudedreigingen te vertalen naar ruling ten behoeve van verschillende detectiesystemen. Je werkt in teamverband om signalen van klanten en IT-systemen te duiden zodat klantimpact als gevolg van fraude tot een minimum beperkt blijft. Een scherpe klantfocus is daarbij essentieel. Je werkt in het team Rulewriting & Operational support en werkt deels in Amsterdam, Leeuwarden en Brussel. Je standplaats wordt Amsterdam. En verder?
 • Zorgen voor diepgaand inzicht in bestaande en nieuwe Modus Operandi (MO's) en de belangrijkste bestaande en toekomstige fraudedreigingen en vertalen naar fraude beperkende maatregelen.
  Implementeren, monitoren, beheren en evalueren van fraude beperkende detectieregels
 • Samenwerken met verschillende partijen binnen de fraudeketen om fraudesignalen te duiden en vertalen in fraude beperkende maatregelen.
 • Geven van strategisch en/of tactisch advies over inzet van detectiesystemen en fraude beperkende maatregelen, Bijvoorbeeld bij een nieuw product of het klantvriendelijker maken van een klantsysteem.

Herken jij jezelf?
 • Een gedreven profesional met academisch werk- en denkniveau.
 • Complexe rulewriting en/of logica en/of programmeerervaring en kennis van modelleren en kennistechnologie. (algoritmiek, fuzzy logic)
 • Ervaren in gebruik van analyse- en statistische tooling. (bijvoorbeeld Zeppelin, Elastic Search Kibana, SQL Developer, R)
 • Kennis van de ING organisatie en financiële dienstverlening. Orange Code stroomt door je DNA
 • Een doorzetter die tot het einde gaat. De fraudeur te slim af zijn geeft je energie!
 • Waarde toevoegen aan de adequaatheid van detectieregels en maatregelen door analyses en een netwerk.
 • Flexibel, onafhankelijk, stressbestendig. Het is een uitdaging om voor ING en haar klanten de materiële en immateriële (reputatie)schade te voorkomen dan wel te beperken.
 • Pragmatisch en zelfverzekerd, besluitvaardig en zelfstandig.
 • Uitstekende communicatieve (Nederlands en Engels) en analytische vaardigheden.

Dan ben jij onze nieuwe Rulewriter Fraud Investigations & Operations!

Ontwikkeling en doorgroei
Binnen ING Bank realiseren we ons dat we voor kwalitatieve groei steeds moeten zorgen dat we de beste mensen op de juiste plek hebben. Daarom investeren we veel in jouw persoonlijke doorgroei en ontwikkeling. Maar we verwachten ook dat je hierin zelf initiatief neemt en jezelf altijd op de hoogte houdt van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied en jezelf blijft verbeteren. We ondersteunen je graag in je doorgroei, zowel horizontaal als verticaal, en we bieden je ongekende carrièrekansen.

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket
ING biedt je een uitdagende positie, een uitstekend salaris en eigentijdse arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand en een 36-urige werkweek. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald in functieschaal 9 of 10.

Wij ontmoeten je graag!
Mocht je geïnteresseerd zijn in deze functie, klik dan op solliciteren. We ontvangen graag jouw CV samen met een motivatie in 1 document. In de motivatie lezen we graag terug wat jou aantrekt in deze functie EN waarom jij denkt geschikt te zijn voor deze functie.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Ton Wieman, Manager Fraud Investigations and operations ING BE & NL. Per mail: Ton.Wieman@ing.com of telefonisch via 06-30901218. Of met John Hennequin, Lead Frauddesk, Rulewriting, Operational support & Objections . Per email: john.hennequin@ing.com of telefonisch via 06-27048774.

Close