Discover your dream Career
For Recruiters

Safe Business Officer BBNL/Business Development

ING Group Bunnik, Netherlands
Posted 2 days ago Permanent Competitive
Safe Business Officer BBNL/Business Development
Safe Business Officer (SBO) Business Banking NL / Business Development Bunnik FS12/ GJA18

Wil jij impact maken door samen met jouw collega's er mede voor te zorgen dat we als Business Banking NL safe & compliant zijn. Ben jij een professional op het gebied van Non Financial Risico management die er energie van krijgt om risicomanagement slim, efficiënt en effectief uit te voeren? Wil je een bijdrage leveren om binnen Commercial Finance te zorgen dat processen, producten en proposities safe by design zijn? Dan zoeken wij jou!

De werkomgeving

Binnen de Business Banking NL (BB NL) organisatie zijn we verantwoordelijk voor Self-Employed, Micro, SME- en MidCorp-klanten. Hiermee integreren en creëren we een toekomstbestendige en integrale uitvoering van onze servicemodellen; Easy Banking, Guided Banking, Relationship Banking.
 • Easy Banking: een volledig digitaal model dat onze klanten eenvoudige oplossingen zonder franje aanbiedt, waarmee ze zelfstandig kunnen werken en gebruik kunnen maken van selfservice;
 • Guided Banking: transactie gedreven advies in combinatie met het digitale servicemodel. Klanten krijgen toegang tot advies en begeleiding wanneer ze hier behoefte aan hebben;
 • Relationship Banking: geavanceerd relatiemanagement met de mogelijkheid om oplossingen af te stemmen op de behoeften van de klant.

Business Development (BD) heeft een segment agnostische focus, is verantwoordelijk voor een aantal BB NL brede thema's en levert projectmatig een bijdrage aan landelijke projecten. BD bestaat uit 5 sub-teams, nl. SBO-Team, Consultants, Data-Analyse & Advies, Pricing en ING Factory.

Het SBO-team

Dit team is verantwoordelijk voor het uitvoeren van activiteiten gericht op de beheersing van niet-financiële risico's inclusief het adviseren over en monitoren van deze niet-financiële risico's binnen de verschillende BB NL teams en activiteiten.

De rol en verantwoordelijkheden

Met het team draag je bewustwording van het concept "Safe Business" uit om ervoor te zorgen dat de bedrijfsrisico's onder controle zijn. Dit houdt in dat je proactief het volledige risicoproces beheerst, van identificatie tot beheer en matiging van de risico's. Je zorgt ervoor dat het aantal niet-financiële risico's binnen de "risk appetite" van de organisatie blijft en risico's op transparante wijze geïdentificeerd worden. Je gaat samenwerken binnen een divers team met 8 specialistische en gemotiveerde teamleden en bent dedicated op de SBO-activiteiten voor ING Commercial Finance.

Commercial Finance

Commercial Finance NL verstrekt werkkapitaal aan klanten op basis van debiteuren en voorraad (asset based). Kenmerkend voor op activa gebaseerde kredietverlening is dat het bedrag van de lening in de eerste plaats gebaseerd is op de waarde van de zekerheden van de klant, in tegenstelling tot financiering die voornamelijk gebaseerd is op de onderneming en haar kredietwaardigheid.

Commercial Finance binnen ING is actief in Nederland, België, Polen en Roemenië met een gecombineerd winstgevend uitstaand bedrag van circa 6,5 miljard EUR, met een sterke aanwezigheid op de markten voor de segmenten Mid-Corp en Corporate. Commercial Finance NL heeft de ambitie om de groei in het SME-segment uit te breiden, met name door de toepassing van digitale kanalen.

Commercial Finance NL is gestart met een transformatieprogramma Factor10 om het IT-landschap toekomstbestendig te maken en verdere groeimogelijkheden mogelijk te maken. Dit omvat de vernieuwing van het kern-IT-platform, nieuwe productontwikkeling, diepere integratie in de klant- en employee journeys van ING Business Banking en het herontwerpen naar digitale activiteiten.

De volgende activiteiten behoren tot je kerntaken
 • Je bent binnen Commercial Finance het aanspreekpunt op het gebied van non financial risk.
 • Uitvoeren van 1e-lijns riskmanagement binnen Commercial Finance, waaronder ERM, Gatekeeper bij PARP-trajecten, Key Control Testing, incidentmanagement, faciliteren en challengen van In Control Statements, GDPR/Privacy en KYC.
 • Actief bijdragen aan opbouw, inrichting, integratie en het realiseren van een uniforme, effectieve en efficiënte werkwijze op het gebied van Riskmanagement binnen Business Banking / Commercial Finance.
 • Adviseren van interne stakeholders en het zijn van contactpersoon voor de 2de line of defense (Compliance, ORM).

Hoe ben je succesvol

Je streeft ernaar om frisse ideeën aan te brengen en uitdagingen te aanvaarden in een snel veranderende en complexe omgeving. Je bent een persoon die luistert en investeert in anderen om gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Bovendien draag je creatieve oplossingen aan voor problemen. Je bent een enthousiaste collega die bereid is om anderen te helpen succesvol te zijn en je denkt altijd een stap vooruit.

Als Safe Business Officer in het BB SBO teamvragen we van jou:
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding of aantoonbaar een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met 1st-line riskmanagement en uitdagingen op "being a safe and compliant bank" en je beschikt over de relevante vakkennis en -inhoud daartoe.
 • Kennis van Commercial Finance en van de risico's binnen dit product is een pre.
 • Uitstekende beheersing van Nederlands is een must.
 • Je beheerst daarnaast de Engelse taal goed in woord en geschrift.
 • Je beschikt over goede analytische, coördinatie & organisatie skills.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt leergierige mindset.
 • Je bent flexibel, communicatief sterk, doortastend, overtuigend en neemt eigenaarschap.
 • Je hebt zowel kennis van processen in het algemeen als specifiek van bank- en riskprocessen.

Jouw beloning

Een baan vanaf 36 uur en een uniek aanbod dat past in de tijd van nu. We houden rekening met jouw thuissituatie én je ambities en helpen je om werk en privé op elkaar af te stemmen. Verder bieden we je:
 • Een functie in schaal 12.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Persoonlijke groei en uitdagend werk met oneindig veel mogelijkheden om je ambities waar te maken.

Jouw sollicitatie?

Die zien we natuurlijk graag. Wie ben jij? Welke ambities wil je waarmaken? Laat het ons weten door te reageren via de sollicitatieknop. Heb je vragen over de vacature van Consultant SBO Business Banking NL bij ING? Dan kun je contact opnemen met Judith Mok, Lead SBO Business Banking NL, te bereiken via judith.mok@ing.com

Na jouw sollicitatie ontvang je snel bericht. Mogelijk een uitnodiging voor een gesprek dat we plannen op een moment dat het jou uitkomt. Er vinden meerdere gesprekken plaats, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen.
Job ID  REQ-10077004
More Jobs From ING Group
ING Group
Customer Loyalty Member Lease
ING Group
Bunnik, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Medewerker Customer Loyalty Team ING Commercial Finance (FG9)
ING Group
Bunnik, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Customer Loyalty Team (CLT) Member Lease
ING Group
Bunnik, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Senior Portfoliomanager (Hard Services)
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Adviseur Zakelijk Ede
ING Group
Ede, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Associate Business Banking regio Noord-West
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Customer Loyalty Member Zakelijk- CLT Watchlist
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Financial Risk Specialist - Transaction Approval & Advice
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Operations Professional Mortages In Life-1
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Team member Digitaal Wonen
ING Group
Bunnik, Netherlands
2 days ago Full time Competitive

Boost your career

Find thousands of job opportunities by signing up to eFinancialCareers today.
More Jobs Like This
Aon Corporation
Sales Manager and Business Development
Aon Corporation
Amsterdam, Netherlands
Rabobank
Junior Project Manager FEC Change & BI
Rabobank
Utrecht, Netherlands
Rabobank
Adviseur Klantenservice
Rabobank
Utrecht, Netherlands