Adviseur financiën Adviseur financiën …

Gemeente Beuningen
in Beuningen, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
50.000
Gemeente Beuningen
in Beuningen, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
50.000
Ben jij de strategisch gesprekspartner die het managementteam adviseert bij het voorbereiden van (complexe) besluitvorming en verricht je de benodigde (onderzoeks-) P&C-activiteiten die leiden tot een juiste financiële verslaglegging? Lees dan snel verder!

Adviseur financiën
36 uur per week

De gemeente Beuningen biedt groei, groen en water, met behoud van cultureel historisch erfgoed. De gemeente zorgt voor ruim 25000 inwoners en ligt in het rijk van Nijmegen. Zij strekt zich uit langs de zuidelijke oever van de Waal en bestaat naast Beuningen uit de dorpen Ewijk, Winssen en Weurt. De gemeentelijke organisatie is krachtig in beweging. Wij streven actief naar een hoge mate van toegankelijkheid richting inwoners. En intern naar korte, informele lijnen en veel ruimte voor creativiteit en vernieuwing. Kortom, uitdagen en uitgedaagd worden, met ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Belangrijke voorwaarden om resultaatgericht en dienstverlenend te werken.

Durf jij de uitdaging aan en word jij onze nieuwe Adviseur financiën?

Wat ga je doen?
Je gaat werken binnen het team financiën, afdeling informatie en bedrijfsvoering. In het team financiën zijn de functies ondergebracht op het gebied van planning en control, financieel beheer en financieel advies. In het team werken een 10-tal medewerkers.

De werkzaamheden van de Adviseur financiën kunnen als volgt worden samengevat:

 • Geeft eerstelijns financieel advies aan de budgethouders.
 • Treedt gevraagd en ongevraagd op als strategisch gesprekspartner en adviseert het managementteam bij het voorbereiden van (complexe) besluitvorming primair vanuit het eigen vakgebied met een integrale scope.
 • Verricht de benodigde (onderzoeks-) P&C-activiteiten die leiden tot een juiste financiële verslaglegging en draagt mede bij aan een gezonde financiële huishouding.
 • Treedt op als financieel partner voor de budgethouders en het managementteam bij het samenstellen van rapportages in het kader van de P&C-cyclus.
 • Genereert en interpreteert management- en bestuurlijke informatie en rapportages.


Jij bent specifiek verantwoordelijk voor:

 • De paragraaf Lokale heffingen en Bedrijfsvoering.
 • Consulentschap inzake het gemeentefonds, bedrijfsvoeringsbudget, gemeentelijk beleid inzake fiscaliteiten en belasting evenals de belastingsamenwerking Munitax.


Kortom, een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een team waarin ieder zijn specialiteiten en verantwoordelijkheden heeft.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde financiële, bedrijfskundige of accountancy opleiding op minimaal hbo-niveau. Je hebt enige jaren ervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur bij een gemeente of overheidsorganisatie.
 • Ervaring met advies geven aan een managementteam is een pre.
 • Gedegen kennis en ervaring op het gebied van (gemeente)financiën, BBV, P&C en fiscaliteiten.
 • Analytisch sterk, doorziet dossiers snel.
 • Je wilt je voortdurend ontwikkelen als adviseur en hebt een klantgedreven houding.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en je laat verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Je hebt een visie over de toekomst van de financiële (overheids-)wereld. Je durft van daar uit opbouwend kritisch te zijn en bestaande werkwijzen en processen ter discussie te stellen.
 • Goed samenwerken en verbinding weten te maken met je collega's.
 • Resultaatgericht zijn, deadlines zijn voor jou geen probleem.


Wat bieden wij?
De functie is ingedeeld in de HR21 normfunctie Adviseur IV. Het salaris van de daarbij behorende functieschaal 10 bedraagt maximaal € 4.494,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald. Naast de standaard secundaire arbeidsvoorwaarden (IKB, ouderschapsverlof etc.) werken wij met de Individuele Werkkaart, waardoor een goede verdeling tussen werk en privé mogelijk is.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Terry Huiberts, teamleider Financiën. Je bereikt hem via telefoonnummer 14 024. Nieuwsgierig naar de gemeente Beuningen? Kijk op www.beuningen.nl voor meer informatie of bekijk ons filmpje.

Kom je solliciteren?
Solliciteren kan direct en alleen online via de website. Gebruik hiervoor the application button. Graag ontvangen we je motivatie en cv voor 11 maart 2021.

Voor deze functie wordt tegelijkertijd intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten. Een geldige verklaring omtrent het gedrag (vog) is een voorwaarde voor deze functie.

Is deze functie het toch niet voor je, kijk dan eens bij onze vacature van Adviseur Interne Controle. Je vindt deze vacature ook op www.werkeningelderland.nl.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van de vacature niet op prijs.

Gemeente Beuningen logo
More Jobs Like This
See more jobs
Close
Loading...
Loading...