Discover your dream Career
For Recruiters

Hoofd Mortgages Transaction Approval Team

ING Group Amsterdam, Netherlands
Posted 2 days ago Permanent Competitive
Hoofd Mortgages Transaction Approval Team
Dagelijks zijn duizenden Nederlanders op zoek naar een nieuw huis. ING helpt hen een stap vooruit op weg naar hun ideale woning, via ons eigen advieskanaal of via onze 2.500 intermediaire zakenpartners. Dit doen wij met een toonaangevend productaanbod, een concurrerende prijspositie en een eenvoudig en snel aanvraagproces. Maar ING maakt echt het verschil door mee te denken en een passende oplossing voor onze klanten te realiseren. Uiteraard is het acceptatiebeleid van ING daarbij onze leidraad. Maar wij kijken verder. Bij complexe klantdossiers doen wij ons uiterste best om een oplossing te vinden die past bij de wensen van onze klanten, voor nu en in de toekomst. Dat noemen wij 'maatwerk'. En dat is waar het Mortgages Transaction Approval Team in beeld komt.

Het Mortgages Transaction Approval Team (MTA) is een team hoogopgeleide hypotheekexperts die onze meest complexe hypotheekaanvragen beoordelen die buiten het mandaat van onze reguliere hypotheekoperatie vallen, zoals hoge hoofdsommen, complexe huurinkomsten, ondernemers en zakelijke professionals. Ook behandelt het team complexe herstructureringszaken en managementklachten. Daarnaast fungeert MTA als kenniscentrum op het gebied van hypotheken en maatwerk, geeft trainingen aan onze collega's uit de hypotheekoperatie en aan onze hypotheekadviseurs en intermediairs, en adviseert over aanpassingen van het acceptatiebeleid en mandaatwijzigingen.

Om hun taken uit te voeren zijn de teamleden van MTA stuk voor stuk experts op het gebied van hypothecaire kredietverlening en weten ze vanuit een 'can-do' mentaliteit de juiste balans te vinden tussen commerciële impact en verantwoorde kredietverlening. Want uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste.

Omdat de huidige manager en oprichter van MTA met pensioen gaat, zijn wij op zoek naar een nieuw Hoofd MTA.

Taken en verantwoordelijkheden Hoofd Mortgages Transaction Approval Team

Jij:
 • bent een 'meewerkend voorman', stuurt en coacht het MTA-team en haar leden aan en beoordeelt daarnaast zelf complexe dossiers
 • bent verantwoordelijk voor de kredietportefeuille van MTA en rapporteert o.a. aan Credit Risk Management en andere belanghebbenden over de portefeuille en de bijdrage van MTA aan de algemene hypotheekdoelstellingen
 • maakt deel uit van het MT van de area Origination, waarin alle activiteiten ondergebracht zijn die het hypotheek aanvraag proces van ING vormgeven, zoals productmanagement, marketing, procesmanagement en digitalisering
 • onderhoudt een cultuur waarin commerciële kansen zorgvuldig worden afgewogen tegen beleid, wet- en regelgeving om optimale en verantwoorde oplossingen voor hypotheekleningen te creëren
 • bent het 'boegbeeld' van de MTA en van onze propositie 'verantwoord maatwerk'.
 • past het beleid ten aanzien van kredietrisicoaspecten toe en weegt de gevraagde afwijkingen af tegen andere belangen, zoals klantimpact, reputatierisico voor ING, gevolgen als gevolg van opvattingen van toezichthouders, duurzaamheid etc.
 • wordt gezien als een senior deskundige op het gebied van hypothecaire kredietverlening, die relevante trends en ontwikkelingen volgt en relevante ontwikkelingen kan interpreteren en vertalen naar hypotheken.
 • Initiëert en draagt proactief bij aan het continu verbeteren van de kennis van het Acceptatie- en Beheerbeleid en de daarbij behorende verantwoordelijkheden.
 • vertegenwoordigt MTA richting (senior) stakeholders: Managementteam Hypotheken inclusief sr salesmanagement, Kredietrisicomanagement, 2e lijns risicomanagement en Hypotheekoperaties

Specifieke kennis en ervaring Hoofd Mortgages Transaction Approval Team
 • Relevante werkervaring en aantoonbare kennis van complexe hypotheekverstrekking; grondige kennis van relevante wet- en regelgeving, b.v. Bgfo, Wft, Trhk, GHF, MCD en diverse richtlijnen, bij voorkeur gebaseerd op WFT Hypotheken en WFT Zakelijke Kredietverlening
 • Kennis en ervaring op het gebied van complexe jaarrekeningen en inkomsten uit onderneming
 • Je bent zelfstartend, inspirerend en altijd op zoek naar verbetering. Jij kunt het verschil maken.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het speelveld van Operations, Finance, Risk (Operationeel, Krediet, Markt) en IT en je kunt gemakkelijk schakelen tussen deze vakgebieden.
 • Je beschikt over sterke analytische en conceptuele vaardigheden en bent in staat verbanden te leggen.
 • Je weet door jouw overtuigingskracht en enthousiasme mensen te betrekken
 • Je hebt overzicht, je kunt prioriteiten stellen, plannen en de voortgang van vraagstukken, risico's en verbeterprocessen bewaken.
 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfskunde/Economie.

Werkomgeving

Het betreft een functie in het interessante speelveld van onze hypotheekdienstverlening binnen de Stam Hypotheken NL. Het is een dynamische omgeving waar hard wordt gewerkt, kwaliteit wordt geleverd en humor niet ontbreekt.

Beloning en benefits

We willen ervoor zorgen dat je de juiste balans kunt vinden tussen je carrière en je privéleven. Je kunt meer informatie vinden over onze arbeidsvoorwaarden op onze website.

De voordelen van werken bij ING zijn onder andere:
 • Een salaris op maat, afgestemd op jouw kwaliteiten en ervaring
 • 24-27 vakantiedagen, afhankelijk van je contract
 • Pensioenregeling
 • 13e maandsalaris
 • Individuele Spaarbijdrage (BIS), 3,5% van je bruto jaarinkomen
 • 8% vakantiebijslag
 • Hybride werken, waarbij je thuis werkt voor focus en op kantoor werkt voor samenwerking en co-creatie
 • Persoonlijke groei en uitdagend werk met eindeloze mogelijkheden

Solliciteren?

Maak je interesse kenbaar door middel van een motivatiebrief waarin je uiteenzet waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Ook ontvangen wij graag jouw CV.

Upload je CV en motivatiebrief via de button "solliciteren". Houd er rekening mee dat het selectieproces meerdere interviewstappen met verschillende stakeholders omvat.

Over ons

Met 60.000 medewerkers en activiteiten in ongeveer 40 landen is er geen gebrek aan mogelijkheden voor mensen met initiatief die anderen willen helpen om een stap vooruit te zetten in het leven en in zaken. Wil je werken aan de grens van wat mogelijk is en tegelijkertijd ervoor zorgen dat je met integriteit werkt en het belang van de klant vooropstelt? Wil je omringd zijn door vooruitstrevende, inspirerende, diverse en ondersteunende collega's? Dan is er geen betere plek om je talenten in te zetten dan bij ING. Sluit je bij ons aan. Solliciteer vandaag nog!
Job ID  REQ-10076734
More Jobs From ING Group
ING Group
Senior Portfoliomanager (Hard Services)
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Financial Risk Specialist - Transaction Approval & Advice
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Operations Professional Mortages In Life-1
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
(Senior) Product Manager Hypotheken
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Customer Loyalty Member Zakelijk- CLT Watchlist
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
HRM Meewerkstage
ING Group
Amsterdam, Netherlands
10 hours ago Full time Competitive
ING Group
Medewerker support Vermogensbeheer ING Investment Office ML
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
Associate Business Banking regio Noord-West
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive
ING Group
WO / HBO Meewerkstage ING Digitale Marketing
ING Group
Amsterdam, Netherlands
1 day ago Full time Competitive
ING Group
Meewerkstage Merk & Klantcommunicatie
ING Group
Amsterdam, Netherlands
2 days ago Full time Competitive

Boost your career

Find thousands of job opportunities by signing up to eFinancialCareers today.
More Jobs Like This