Financieel specialist Financieel specialist …

Waterschap Vechtstromen
in Almelo, Overijssel, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
Min € 3.256 en max € 4.500
Waterschap Vechtstromen
in Almelo, Overijssel, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
Min € 3.256 en max € 4.500
Wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het financiële team van Waterschap Vechtstromen? En heb jij enkele jaren ervaring in een soorgelijke functie? Lees dan snel verder!

Financieel specialist
Almelo, 36 uur per week

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.
Ben jij de enthousiaste collega die ons team aanvult en helpt onze organisatie verder vorm te geven? Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van ons financiële team en de rest van onze organisatie? Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, genoeg en veilig water.
Ben je er klaar voor om echt van betekenis te kunnen zijn?

Solliciteer dan direct op de functie van Financieel specialist bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Het team Financiën bestaat uit business controllers, financieel specialisten en medewerkers financieel beheer. Gezamenlijk zorgen zij voor betrouwbare stuurinformatie en de informatievoorziening daarover binnen de managementrapportages en de P&C-producten. Het team is ondersteunend aan de organisatie en werkt vanuit verbinding. Dienstverlenend, uitvoerend en een onafhankelijk en kritisch sparringpartner.

We staan de komende jaren voor grote opgaven, die een behoorlijk beslag leggen op de financiële middelen en de realisatiekracht van de organisatie. Het team Financiën heeft een belangrijke bijdrage in het helpen realiseren van deze opgaven. Binnen het team Financiën voer je met collega’s inhoudelijke werkzaamheden uit op het gebied van financiën. Voorbeelden zijn het eerstelijns adviseren over brede fiscale vraagstukken, regie voeren op tweedelijns extern fiscaal advies, opstellen van deelproducten van de personeelsbegroting en het jaarverslag, ondersteunen bij complexe investeringsbeslissingen in projectverband, ondersteunen bij interne controle, mede opstellen van activabeleid en kapitaallastenberekening en het actueel houden van procesbeschrijvingen.

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Dat doen we vanuit een blauwgroene ambitie met aandacht voor vergroening en met klimaat, schoon water en duurzaamheid als onderliggende opgaven. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.

Als financieel specialist kom je te werken in het team Financiën, Juridische zaken en Inkoop. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. In dit team werken in totaal circa 30 medewerkers. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

“Er is grote betrokkenheid, veel kwaliteit in zowel theoretische en praktische kennis en een goed saamhorigheidsgevoel binnen het professionele en ambitieuze team!”

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij een goede samenwerkingspartner, resultaatgericht, communicatief sterk (mondeling en schriftelijk) en organisatiesensitief. Je hebt affiniteit met een politiek bestuurlijke context en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt het vermogen om werkprocessen te overzien en lijnen met elkaar te verbinden. Je ziet kansen en brengt graag vernieuwing.

Én heb je voor deze vacature:

  • Een voltooide hbo-opleiding op het gebied van financieel management.
  • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
  • Ervaring in - en plezier bij het adviseren over fiscale vraagstukken.
  • Kennis van - en ervaring met overheidsfinanciën.


“Jij bent een financiële teamplayer die ons als collega’s proactief vooruithelpt, niet alleen door vakkundig werk maar ook door steeds te kijken hoe we ons werk slimmer kunnen doen. Ons werk is zeer veelzijdig en geen dag is hetzelfde, want er gebeurt veel in de organisatie”. - Je toekomstige collega Erik Reuvers, Businesscontroller.

“Het werken bij het team Financiën, Juridische zaken en Inkoop voor Vechtstromen betekent dat je indirect betrokken bent bij grote maatschappelijke thema’s als (gevolgen van) klimaatverandering, energietransitie en landinrichting. Dit doe je binnen een team met leuke collega’s die ieder zo hun eigen specialismen hebben. Dat is juist de kracht van ons team. Maar ook de actieve samenwerking met collega’s van andere teams maakt het werken voor Vechtstromen boeiend, afwisselend en erg leuk.”- Je toekomstige collega Erik Mooij, Senior Financieel Specialist.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als financieel specialist bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.256 en € 4.500, waarbij de inschaling afhankelijk is van relevante kennis en ervaring.
  • Een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in.
  • De mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken.
  • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding.
  • Een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur.
  • Een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 6 april 2021 via de sollicitatiebutton. De gesprekken staan gepland op 15 april aanstaande.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Edwin Holterman, Teamleider Financiën, Juridisch zaken en Inkoop. Bel hem via telefoonnummer 06-18 41 82 26. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Janneke Heukers, HR-adviseur, telefoonnummer 088 220 34 98. Kijk ook op www.vechtstromen.nl/over voor meer info.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Waterschap Vechtstromen logo
More Jobs Like This
See more jobs
Close
Loading...
Loading...