Product Owner DMP

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 19 Sep 17

Product Owner DMP

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Digital Banking
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Binnen Digital Banking zijn we voor het team Persoonlijk Online Relevant op zoek naar een Product Owner.

Als Product Owner ben je de stem van de klant in jouw team (block). Je weet wat de klant belangrijk vindt en zorgt dat producten altijd zo veel mogelijk klantwaarde leveren. Daarnaast vertegenwoordig je de interne stakeholders, waaronder Marketing en E-commerce: je kent hun belangen en wensen. Concreet betekent dit dat je beslissingen neemt namens zowel de klant als de stakeholders. Je vormt een visie voor je block en prioriteert de werkzaamheden. Ook zorg je dat jouw block de juiste ondersteuning krijgt en samenwerkt met andere blocks.
Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je bent een communicatief sterk persoon die snel weet wat er speelt binnen de organisatie. Die voor zijn team staat en aangeeft wat nodig is om de klant optimaal te bedienen. Die vanuit een visie en klantbehoefte, epics, features en user stories opstelt en prioriteiten kan stellen. Die ervaring heeft met het koppelen van data.
In deze rol gaat het specifiek om 2 projecten m.b.t. online relevantie en mijn-omgeving. Jouw rol is zorg dragen voor het verrijken van externe data binnen het data management platform(Relay42) en het aansluiten van de communicatie kanalen om relevant te zijn voor de klant. Het is van belang dat je in staat bent om de balans tussen de druk van de organisatie, het team en prioriteren van product backlog weet te managen.
De Product Owner is de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog. Product Backlog management omvat o.a.:
-helder omschrijven van Product Backlog items;
-ordenen van Product Backlog items, om doelen en missies op de beste manier te behalen;
-optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert;

Belangrijke resultaatgebieden van de Product Owner zijn verder: stakeholder management, proces management, implementatiemanagement en performance management. Daarnaast het samenwerken met andere Development blocks binnen en buiten het GRID.

Je werkomgeving
Klanten willen steeds meer zaken eenvoudig online regelen. Het Digitale bankkantoor wint terrein. Met nieuwe en verbeterde service bereiken we straks meer klanten dan ooit, volledig via alle digitale kanalen. De bank van morgen vraagt dus om een digitale mindset.

Als Digital Expert werk je binnen het grid Mobiel Internet en Design. Het grid is een duidelijk en logisch afgebakend cluster van blocks met een end-to-end verantwoordelijkheid. Wij zijn de versneller van digitalisering en verbinden fysieke klantinteractie met digitale oplossingen voor méér tevreden klanten en medewerkers.

Een block is een multidisciplinaire samenwerkingsvorm die bestaat uit professionals uit de business lines en de IT-organisatie (5 tot 10 personen) die autonoom samenwerken aan één doel. Er zijn 2 soorten blocks: value proposition en value delivery blocks.

Je profiel
Je bent een zelfstartende Product Owner. Je vindt het leuk om creatief aan de slag te zijn en bent niet bang om flink je handen uit de mouwen te steken. Je bent goed in het managen van stakeholders en bewaakt pro actief de voortgang van het proces, zowel wat betreft de inhoudelijkheid van de "change" als de doorlooptijd daarvan. Je bent immers verantwoordelijk voor de "digital experience" van onze klant. Je hebt ervaring met agile werken bent in staat om met jouw kennis van IT mee te praten en te discussiëren over te gekozen oplossingen. Jouw doel is het realiseren van de beste en meest waardevolle toepassingen voor onze klanten.
Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
• een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste;
• HBO/WO werk- en denkniveau, met minimaal drie jaar ervaring als Product Owner;
• ervaring met het koppelen van data in een DMP. Bij voorkeur Relay42;
• stakeholder management skills zijn zeer belangrijk;
• de agile way of working en de scrum-methode;
• ervaring binnen E-commerce/IT;
• proces design & proces management;
• managen van stakeholders;
• aantoonbare kennis, ervaring en affiniteit met digitaliseringstrajecten.

We bieden
ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn, samen met collega's die jouw drive en visie delen. Uiteraard hoort daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden bij.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Patricia Fredrikz, Talent Acquisition Specialist, patricia.fredrikz@nl.abnamro.com . We maken graag kennis met je.